Селекционерът на Аржентина Диего Марадона заяви, че не е отписал футболистите си за Мондиал 2010, които не попаднаха в групата от 20 човека за предстоящата контрола на тима срещу Германия на 3 март в Мюнхен.

В последните си две проверки, които Аржентина спечели срещу Коста Рика и Ямайка, съответно с 3:2 и 2:1, Марадона разчиташе предимно на футболисти подвизаващи се в местния шампионат. Този път в групата попаднаха цели 17 играчи, които играят в чужди клубове.

Единствените трима от аржентинското първенство са дуото от Естудиантес – Себастиан Верон и Клементе Родригес, както и централният бранител на Велес Сарсфийлд Николас Отаменди. Нападателят на Манчестър Сити Карлос Тевес, полузащитникът на Нюкасъл Йонас Гутиерес, халфът на Ливърпул Хавиер Масчерано и нападателят на Барселона Лионел Меси също са в разширения състав.

„Пробвам всички футболисти. Тези които не попаднаха в този списък имат същите възможности. Вече се обадих на половината от футболистите, които ще бъдат на Мондиал 2010”, коментира Марадона.