Селекционерът на Аржентина Диего Марадона е доволен от формата на Лионел Меси, но иска от него да се натовари с повече лидерски функции на терена.

Меси често е критикуван, че с екипа на Аржентина не показва класата, която демонстрира, когато играе за Барселона. "Меси има много отговорности на терена и той се справя със задачите, които съм му поставил. Меси е най-добрият футболист в света и трябва да извлечем максимума от това. Той трябва да бъде шефът на отбора", коментира Марадона на пресконференция преди контролата с Испания в събота.

Марадона трябва да се яви пред дисциплинарната комисия на ФИФА в Цюрих в неделя, за да даде обяснения за изказванията си след победата над Уругвай миналия месец, която гарантира класиране на Аржентина за световното първенство.

Дон Диего може да бъде наказан да не води мачовете на своя отбор на Мондиала догодина заради обидни реплики по адрес на журналистите. Той обаче отказа да коментира темата. "Ще кажа каквото имам да казвам на комисията", лаконичен бе Марадона.