Селекционерът на аржентинския национален отбор по футбол Диего Армандо Марадона заяви, че неговият отбор "е превъзхождал през всичките 90 минути" Мексико в осминафиналния мач от Мондиал 2010 (3:1).

По средата на пресконференцията отговорникът на ФИФА за пресата обяви нейния край, а Марадона се направи на изненадан: „Вече?! Аз съм на четвъртфиналите и вече трябва да спирам?” Пресконференцията обаче продължи под смеха на присъстващите журналисти.

„Това беше труден мач с много напрежение между отбори, които се познават. Знаехме перфектно, че когато решим да ги атакуваме можем да поведем и така стана. Мисля, че Аржентина превъзхождаше през всичките 90 минути. Поздравявам моите играчи. Те задържаха добре топката и днес целият отбор играеше за резултата, въпреки че срещу нас имаше един отбор, който ни създаваше проблеми. Имаме много бързи играчи. Каквато и тактика да бе избрал Баскът /Хавиер Агире/, аз знаех, че неговият отбор ще играе по този начин”, сподели Марадона.

Селекционерът бе запитан и за първия гол на Аржентина, който Карлос Тевес реализира от засада: „Същото нещо, което чувствах, когато те не оставяха Меси да играе. Ако Торадо бе получил червен картон, това щеше да бъде нормално. Вместо да рита топката, той риташе Меси по краката, без да гледа топката. Може да има грешки, както днес срещу англичаните, които не са ми симпатични /смях/. Аз се интересувам много повече от това как да предпазя Меси, отколкото от един страничен съдия, който може да сгреши.”

Следващият съперник на Аржентина е Германия, по този повод Диего Марадона каза: „Оставете ме да се насладя на мача с Мексико. Утре ще мисля за мача с Германия. Ще ви дам картбланш да пишете за това, което мисля. Добре, трябва да видим утре кой как се чувства, как се тренира, как са тези, които играха днес. След това ще търся гала-отбор за четвъртфинала с Германия. Германия е различна от отбора, който срещнах през 1986 година.”