Аржентина ще играе срещу Германия на четвъртфиналите на световното първенство в ЮАР. „Гаучосите” победиха с 3:1 Мексико в осминафинален сблъсък, който се игра на стадион „Сокър Сити”, като нов съдийски гаф бе в основата на първото попадение за водения от Диего Армандо Марадона отбор.

Мачът започна доста обещаващо за Мексико, след като в 8-та минута Салсидо стреля отдалеч, след което Ромеро не се намеси убедително и топката срещна напречната греда. Минута по-късно Гуардадо стреля от границата на наказателното поле на Аржентина, но топката мина на сантиметри от десния стълб на вратата на Ромеро.

Аржентина успя да поведе в резултата в 26-та минута, когато Лионел Меси напредна и подаде към Карлос Тевес, а Оскар Перес излезе, но не се намеси умело. След това топката се върна в Меси, който стреля, а след това Тевес, който бе в положение на засада с глава вкара кълбото във вратата на Мексико за 1:0.

Футболистите на Аржентина успяха да удвоят своята преднина в 33-та минута, когато Осорио подари топката на Игуаин, който след това преодоля Перес и прати кълбото в мрежата за 2:0. В последните минути на първото полувреме Игуаин можеше да вкара нов гол, но ударът му с глава в 42-та минута излезе в аут.

Второто полувреме започна отлично за „гаучосите”, които в 52-та минута стигнаха до класическа преднина в срещата, след като Тевес овладя топката около границата на наказателното поле на Мексико, стреля и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Перес за 3:0. Четири минути по-късно Тевес можеше да оформи своя хеттрик, но се засуети и топката му бе отнета.

В 69-та минута се получи разбъркване в наказателното поле на Аржентина, но Хайнце изби топката от гол линията. Мексико успя да отбележи почетно попадение в срещата в 71-та минута, когато Ернандес получи добър пас, а след това се освободи от опеката на Демикелис и с мощен удар прати топката в десния ъгъл на вратата на Ромеро.

Аржентина ще играе на четвъртфинала срещу Германия на 3 юли (събота) от 17 часа на стадион Грийн Пойнт.