Изключително интересно сътрудничество подписаха шампионите на Англия и Турция - Манчестър Сити и Галатасарай. Двата отбора ще си сътрудничат на най-високо ниво и ще си разменят футболисти под наем, съобщават медиите в южната ни съседка. 

Сделката е по-изгодна за гранда от Истанбул. Причината е, че той има ограничения при трансферите, продиктувани от правилата за финансов феърплей, наложени от УЕФА. И така "чим бом" ще може да се сдобива с качествени играчи, без това да му влияе на рестрикционно от Европейската футболна централа. 

"Президентът на Галатасарай Мустафа Ченгиз се завърна от Англия с добри новини. Той подписа партньорство с Манчестър Сити, което включва размяна на играчи под наем. Това означава, че в Истанбул ще идват футболисти, които не попадат в плановете на мениджъра на Сити Хосеп Гуардиола", написа вестник "Хюриет". 

Очаква се Галатасарай да получи списък на играчи, които ще може да ангажира от януари. Един от тях е централният защитник Елиаким Мангала. Сити също ще може да вземе някого от състава на "жълто-червените", но това едва ли ще се случи.