Отборът на Мали постигна изразителна победа в първия си мач от група Е за Купата на Африканските нации. Възпитаниците на селекционера Мохамед Магасуба се наложиха с 4:1 над Мавритания и дадоха сериозна заявка за класиране в следващата фаза.

Тимът на Мали не изпусна инициативата в мача нито за миг и съвсем логично се поздрави с изразителния успех. Въпреки надмощието в първите минути, Мали успя да вкара първия си гол в мача едва няколко минути преди почивката.

Абдулайе Диаби откри резултата в 37-ата минута, а в последната на първата част, символичните домакини стигнаха и до дузпа, която бе превърната в гол от Муса Марега. Именно при такъв резултат завърши и първата част.

Само десет минути след подновяването на играта през второто полувреме, Мали вкара трети гол, с който уби интригата в мача. Негов автор бе Адама Траоре.

В 72-ата минута футболистите на Мавритания стигнаха до дузпа, с която успяха да намалят пасива си. Точен бе Ел Хачен Ел Ид. Надеждите им обаче бяха изпарени бързо-бързо, след като още в ответната атака Мали върна преднината си от три гола с втория гол на Адама Траоре.

В първия мач от групата днес Тунис и Ангола направиха равенство 1:1.