Селекционерът на Англия Стив Макларън обвини съдията Луис Медина Канталехо след като неговия тим загуби от Русия и с това намали значително шансовете си да участва на Европейското в Австрия и Швейцария.

Уейн Рууни даде преднина на Англия след половин час игра, но резервата Роман Павлюченко изравни с гол от съмнителна дузпа.

Макларън пренебрегна факта, че Англия е загубила срещата и директно обвини Канталехо за отсъдената дузпа, която според него е била извън наказателното поле.

„Всичко беше в нашите ръце, а накрая загубихме”, сподели разочарованият селекционерът след срещата.

„Току що видях отново дузпата. Абсолютен срам – фаулът беше извън наказателното поле. Страничният съдия не даде нищо, но главният рефер отсъди дузпа. Такива неща обръщат мачовете”.

„Ние стояхме добре на терена, а те нямаха никакви идеи, а това промени всичко. Това бяха луди 4 минути след това и за съжаление допуснахме втори”, допълни Макларън.

Специалистът отказа да обвини терена за лошия резултат: „Игрището няма нищо общо. Те имаха повече подготовка за него, но това не ни оправдава”.

Англия трябва да се надява Русия да не победи в Израел на 17 ноември за да остане на 2-ро място в групата.

„Очевидно този резултата ни поставя в лоша позиция. Сега не всичко зависи от нас. Трябва да се надяваме Израел да вземе нещо от Русия”, анализира шансовете на Англия Макларън.

„Не се отказваме. Ще се борим до края. Израел е тежко място за игра. Сега напрежението е в Русия, защото те трябва да бият задължително”.