Невероятно отдаден геймър подобри световният рекорд на Гинес за най-дълго продължилата единична игра във Football Manager. Неговият поход в компютърната игра, която те поставя в обувките на футболен треньор, е достигнал невероятните 154 сезона.

Дарън Бленд, който е фен на Ливърпул и е по-известен като Wulfhammer сред гейминг средите, е прекарал 173 дни, 16 часа и 51 минути в игра през почти 2-годишен период от реално време (началото на 2013 година – края на 2014 година). През цялото това време той е водил отбора на Фиорентина, с който е спечелил 151 титли в Серия А от 2010 до 2163 година.

Легендарният поход е можел да продължи дори по-дълго, ако Бленд не е бил залял лаптопа си с напитка.

„В истинския свят съм фен на славния тим на Ливърпул от 80-те години. Имам предишен сейв в играта, където ги водя в течение на 80 сезена“, обясни Бленд.

„Избрах Фиорентина, защото, първо, моят любим играч изкара посредствен сезон там – говоря за гения, за доктора, брадатия лорд на непукизма Сократес от невероятния тим на Бразилия от 1982 година. И, второ, защото те играят във виолетово... Това не е лош цвят, в който да се взираш в течение на 154 години“, пошегува се геймърът.