Треньорът на Шахтьор Донецк Мирча Луческу изрази подкрепата си към Хенрих Мхитарян и посъветва играчът да се присъедини към съотборниците си.

24-годишният арменец е един от най-търсените играчи на пазара, като Ливърпул и Борусия Дортмунд са двата най-сериозни варианта пред него. Играчът пропусна началото на подготовката и все още е в неизвестност.

„Не ми се иска да говоря по този въпрос. Това си е негово желание, негово решение. Според мен той допуска голяма грешка“, заяви румънският специалист. „Шахтьор е силен отбор. Тук винаги имаме 50 хиляди души, които ни подкрепят. Играем като отбор, всяка година се борим за титлата в първенството, за купата и за Шампионската лига. Той трябва да оцени това. Целият отбор му помогна да заблести в наказателното поле и да вкарва голове.“

„Хенрих е много уважаван тук. Още има време. Не искам от него да показва нивото отпреди да премине при нас. Просто искам да го окуража да се върне при останалите и да тренира. Нищо не се е случило между него и ръководството, между него и другите футболисти.“

„Всички сме му помагали. Може би дори повече отколкото някои други хора. Когато играехме за първенство, аз почти не го сменях, за да му помогна да стане голмайстор. Ако той ще ходи в отбор, който надминава Шахтьор, ще разбера желанието му“, завърши Луческу.