Атакуващият полузащитник на Шахтоьр Донецк Хенрих Мхитарян не се яви на тренировъчния лагер на своя тим, което допълнително засили спекулациите за негово бъдеще. 24-годишният футболист е трансферна цел номер едно за Ливърпул, като според информациите, „червените“ вече са предложили над 20 млн. паунда за услугите му.

От Шахтьор обаче са категорични, че не са влизали в преговори с английския клуб и до този момент няма отправена официална оферта. Изпълнителният директор на клуба Сергей Палкин заяви, че никой в клуба не знае къде се намира в момента Мхитарян. Той допълни, че футболистът ще бъде глобен солено за действията си

„Мхитарян не се яви на тренировка. Не знаем дали скоро ще се появи или не. Той ще бъде глобен“, коментира босът на украинския тим.

„Той не е имал никакви контакти с Ливърпул и съм сигурен, че информациите за преговори са просто слухове. Ливърпул не е правил никакви запитвания за футболиста. Нямам никаква информация, че Хенрих иска да напуска. Всички въпроси за поведението му трябва да зададете лично към него“, каза оше Палкин.