Президентът на дружеството на треньорите на Футболния съюз на Сърбия Люпко Петрович бе на стадион Мала Маракана и се срещна с президента на Цървена звезда Владан Лукич.

От ръководството на Цървена звезда съобщиха, че това е бил по-скоро приятелски разговор, а не както в някои вестници се появиха информации, с цел решаване на проблема с треньорския лиценз на новия старши треньор Роберт Просинечки.

„Казаха ми, че Просинечки има необходимите документи и бързо ще ги донесе в Белград, които ще ги покажа на комисията за лицензиране на треньорите. Спекулациите, че Просинечки не може да води Цървена звезда, са неточни и злонамерни”, каза Люпко Петрович, който е бивш треньор на българските Левски и Литекс.

Петрович бе старши треньор на Роберт Просинечки в Цървена звезда през 1991 година, когато червено-белите спечелиха турнира за Купата на европейските шампиони.

Неотдавна Петрович заяви, че по онова време - началото на 90-те години на миналия век, Жълтия, както наричат Просинечки, е бил най-добрият футболист в Европа.

Роберт Просинечки притежава диплома от факултета по кинезитерапия в Загреб, а тази диплома се признава от Футболния съюз на Хърватия и тези, които имат такава диплома, могат без проблеми да работят като треньори по футбол в Хърватия. Освен това на Просинечки му остава само един изпит, за да завърши треньорската школа в Хърватия.

Ако Роберт Просинечки не получи ПРО-лиценз, което е малко вероятно, той все пак може да ръководи отбора на Цървена звезда от резервната скамейка като помощник-треньор, а в протокола като старши треньор ще бъде записвано името на Зарко Джурович, пишат по този повод сръбските медии.