Голямата звезда на аржентинския национален отбор Лео Меси се изкачи още една позиция във вечната ранглиста по брой участия за родината си. Той се изравни на четвъртата позиция с настоящия наставник на Атлетико Мадрид Диего Симеоне. 

Това се случи в мача на "гаучосите" тази нощ срещу Чили, спечелен с 2:1. Това беше среща номер 106 за Меси с екипа на родината. При този успех той не се отличи с попадение, но подаде за решаващия втори гол за успеха. 

Дебютът на Меси за Аржентина беше преди малко повече от 10 години. Той участва за първи път в контролата с Унгария през 2005 г., в която получи червен картон. Тогава изтрая на терена само 40 секунди. 

От тогава, пред него във вечната ранглиста са само Хавиер Санети със 143 мача, Хавиер Масчерано със 122 и Роберто Аяла със 115. От тримата само Масчерано е още активен футболист и може да натрупа преднина пред сънародника си. 

Иначе в скоро време се очаква Меси да стане и най-добрият реализатор в историята на Аржентина. До момента той има 49 гола на второто място, а първи е Габриел Батистута с 56.