Водени от най-голямата си звезда Лионел Меси, отборът на Аржентина постигна победа над Чили в световна квалификация от зона Южна Америка. Успехът за „гаучосите“ обаче не дойде никак леко, като възпитаниците на Херардо Мартино трябваше да обръщат резултата от 0:1.

Резултатът в мача бе открит още в 10-ата минута, когато Филипе Гутиерес даде преднина на домакините. Футболистите на Аржентина обаче реагираха почти мигновено и само в рамките на пет минути, между 19-ата и 24-ата, Анхел ди Мария и Габриел Меркадо доведоха нещата до 2:1 в полза на гостите.

С победата си тимът на Тата Мартино се изкачи до 4-ото място във временното класиране, изпреварвайки именно отбора на Чили. Аржентина събра актив от 8 точки, една повече от днешния си съперник, който вече е шести. На пета позиция е Бразилия, а лидер във временното подреждане е съставът на Еквадор, следван от Уругвай и Парагвай.

В други срещи от зона КОНМЕБОЛ Боливия загуби от Колумбия с 2:3, а срещите Еквадор - Парагвай и Перу - Венецуела завършиха с равенства 2:2.