Легендата на Барселона Алберт – Чапи Ферер не скри радостта си от завръщането си в България, след като миналата година взе участие в 50-годишнината за юбилия на Христо Стоичков. Сега 47-годишният Ферер ще поеме ролята на старши треньор на Легендите на Барселона в шоу двубоя в Стара Загора, организиран отново от Камата. Спектакълът е на 20 септември от 20:00 часа.

Стоичков преди шоуто в Стара Загора: Не мога да разделя сърцето си на две

„Радваме се, че можем да споделим тези мигове с Христо и с други толкова важни и добри фуболисти от 90-те години. Когата Серхи и аз играхме на Мондиала 94’ срещу тима на Италия, загубихме, но ако бяхме спечелили щяхме да се изправим срещу България. Жалко, че не се случи, защото щяхме да спечелим”, пошегува се Ферер.

„За нас е чест да се върнем обратно . Що се отнася за Христо, той е наш другар, един прекрасен, забавен човек, който много се ядосваше много по време на мач. Голям човек, голям играч. Предполагам, че за България е един от най-добрите играчи, но за Барселона е много специален футболист”, доълни той на пресконференцията преди шоуто в сряда.

Балъков: Взимайте пример от Стара Загора

Серхи Бархуан, който е част от тима на Легендите на Барселона сподели впечатленията си от 50-годишния юбилей на Стоичков миналата година. Според бившия защитник на каталунския гранд Камата е спечелил любовта на цяла България.

„Безкрайната обич, която хората имат, видяхме когато играхме миналата година за неговата годишнина. Видяхме стадионът пълен, въпреки че голяма част от футболистите на терена вече не са във форма и не могат да издържат. Това, че валеше не накара феновете дори да помръднат. Това бе голяма демонстрация за любовта на хората към Христо и за това какво е той за България. Утре той ще бъде единственият, който със сигурност няма да загуби”, сподели Бархуан.