"Благодаря на Стара Загора. Град, свързан с моето минало като футболист. Може би най-трудните 6 месеца в моята кариера са били тук. Избрах Стара Загора, защото тук винаги е имало изявени спортисти. Ще имам възможността да покажа на моите колеги какво е Стара Загора. Радвам се, че любителите на футбола ще имат възможност да видят европейски и световни шампиони. Футболисти, които имат множество титли с Барселона", коментира Христо Стоичков на пресконференция преди голямото шоу в града утре вечер.

Събитието „Дрийм тиймът на Барселона срещу отбора на Стоичков“, част от „Стара Загора – Европейски град на спорта“, е на 20 септември 2017 г. на стадион „Берое“, гр. Стара Загора. Начало 20:00 часа.

"Естествено, че ще играя за двата отбора. Първо ще започна за нашия тим. Избрали сме зелено - бяло. Ще играя и за Барселона. Това са два отбора на приятели. Аз не ги деля и затова искам да съм и в двата отбора. Да се уморят първо, после аз да ги довърша", каза още Христо Стоичков и добави:

"Искам още един път да благодаря на организаторите, които направиха мача в София. Същите момчета и момичета са тук и затова вярвам, че ще се получи същото като в София и тук. Сигурен съм, че събитието ще е организирано по най-добрия начин, а празника ние ще го направим."

"За мен е чест и ще е голяма отговорност двама от символите на Барселона и испанския футбол да са тук. Моето сърце не може да се раздели на две. Имахме възможността с моите колеги да бъдем четири пъти поред шампиони, за първи път станахме европейски шампиони и затова съм щастлив, че Алберт Ферер е тук", заяви още Камата.

За Серхи Бархуан Стоичков напомни колко добър футболист е бил и е щастлив, че и той е успял да пристигне в Стара Загора.