Мартин Кушев вкара решаващ гол при победата на своя Амкар Перм като домакин с 3:1 над Химки в мач от 12-я кръг на руското първенство.

Българинът игра цял мач и се разписа в 47-та минута, като реализира първото попадение за своя тим. Останалите двама българи в състава - Захари Сираков и Георги Пеев, също записаха по 90 минути за Амкар, който преди седмица бе на тренировъчен лагер у нас.

Резултатът за Химки откри Евстафев в края на първото полувреме, но Кушев успя да върне едно попадение бързо след почивката. Крайното 3:1 оформиха Савин в 73-та и Дуймович във втората минута на продължението.

След победата Амкар Перм заема 11-о място във временното класиране с 12 точки, докато Химки е 7-и с 15 точки, но и мач повече.

В друга среща от този кръг на руското първенство българинът Александър Младенов игра 39 минути при победата на Том Томск с 2:0 като домакин над Рубин Казан. Синът на наставника на ЦСКА Стойчо Младенов влезе като титуляр, но получи контузия и бе заменен от Тарасов.

Двете попадения за домакините паднаха в първото полувреме на срещата. В 60 минута реализира Климов, а 11 по-късно – Киселев.

След победата Том Томск заема 9-о място с 14 точки, а Рубин Казан е 12-и с 11 точки.