Победата с 3:0 на Бразилия над Чили на осминафиналите на Мондиал 2010 предизвика огромна радост сред феновете в страната на кафето. Милиони привърженици на Селесао отпразнуваха успеха с танци и фойерверки.

На легендарния плаж "Копакабана" в Рио де Жанейро около 20 хиляди запалянковци, облечени в зелено и златисто, аплодираха бурно всяко от трите попадения на любимците си. Почти всички фирми в Бразилия пуснаха работниците си в почивка за двубоя.

 

В същото време в Чили посрещнаха поражението с огромна тъга. "Мечтите ни на световното първенство свършиха: Чили е елиминиран", пише във водещото си заглавие "Ла Насион".

Разочарованието на феновете обаче е примесено с надежда. "Загубихме, но това няма особено значение, защото на следващото световно първенство ще бъдeм шампиони. Имаме страхотни играчи и можем да успеем", уверен е 22-годишният студент Хуан Серна.

Привържениците на Чили се надяваха отборът им да сътвори чудо срещу петкратните световни шампиони, но след мача улиците в столицата Сантиаго останаха пусти.

"Искам да благодаря на всеки един от нашите футболисти...да не забравяме, че имаме потенциал в бъдеще да постигнем големи победи. Трябва да поздравим отбора, защото идват още по-добри времена", заяви президентът на страната Себастиан Пинера.