Бразилия скри топката на Чили и постигна класическа победа с 3:0 в осминафиналния сблъсък между двата отбора от световното първенство в ЮАР, който се игра на стадион „Елис Парк” в Йоханесбург.

Чили започна добре мача, като в началните минути имаше надмощие, но то не доведе до нищо опасно пред вратата на Жулио Сезар. При една контраатака в 5-та минута Лиуш Фабиано можеше да накаже защитата на Чили, която го остави непокрит, но ударът му мина в страни от вратата на Браво. В 9-та минута Жилберто Силва изпробва рефлексът на Браво, но чилийският страж се намеси отлично и изби.

Логичното се случи в 34-та минута, когато Бразилия поведе в резултата, след като Майкон центрира от корнер в наказателното поле на Чили, а Жуан бе изпуснат от своя пазач и засече с глава топката пращайки я в горния десен ъгъл на вратата на Браво.

„Кариоките” успяха бързо да удвоят своята преднина, като в 38-та минута Робиньо направи добър пробив, след което подаде към Кака, а той продължи веднага към Фабиано, който изскочи зад отбраната на Чили, след това преодоля Браво и на празна врата прати кълбото в мрежата.

В 59-та минута Бразилия стигна до трети гол в мача, след като Рамиреш отне топката от чилийски футболист и направи добър пробив, а след това подаде към Робиньо и той с много техничен прецизен удар прати топката в левия ъгъл на вратата на Браво за 3:0.

Чили можеше да върне едно попадение в 66-та минута, когато Санчес подаде към Валдивия, който стреля опасно, но топката мина над напречната греда в аут. В 72-та минута Рамиреш задържа футболист на Чили и получи жълт картон и ще пропусне четвъртфинала срещу Холандия.

Бразилия можеше да стигне до още по-убедителна преднина в мача в 74-та минута, когато Дани Алвеш пусна чудесен извеждащ пас към Робиньо, който излезе по диагонала сам срещу Браво и стреля, но чилийският вратар плонжира и изби топката в корнер.

Нападателят на Чили Давид Суасо имаше малшанс, след като в рамките на две минути 78-та и 79-та на два пъти след негови удари топката срещна напречната греда. В последните минути на срещата бразилците успяха да разиграват търпеливо топката и не дадоха нови възможности на футболистите на Чили.

Така Бразилия ще се изправи на четвъртфиналите на световното първенство в ЮАР срещу Холандия, като мачът е на 2 юли (събота) от 17 часа на стадион „Нелсън Мандела Бей”.