Българският национал Георги Костадинов записа пореден цял мач за своя Арсенал Тула. Този път той и съотборниците му се прибраха с наведени глави в съблекалните заради поражението на свой терен от един от челниците Краснодар. 

Костадинов и компания отстъпиха с 1:2 и така допуснаха второ поредно поражение. Предното беше срещу шампиона Зенит и така полека-лека "артилеристите" се сриват опасно в класирането и вече са близо до опасната зона. 

Тони Вилхена даде аванс на гостите още в самото начало. Тогава Сергей Петров го намери на страхотна позиция и той направи 1:0. Самият Петров беше точен в 25-та минута, за да удвои преднината на тима си и да подпечата донякъде успеха. 

Но играчите на Арсенал не се предадоха, въпреки тази развръзка. В 43-та минута Серфей Ткачев намери на изгодна позиция Евгений Луценко и той намали на 1:2. Това обаче се оказа и крайният резултат в този интересен двубой. 

Гостите можеха да си тръгнат и с по-убедителен успех, но в 63-та минута Иван Игнатиев изпусна дузпа и това беше всичко интересно. Така с тези точки Краснодар събра 33 точки на третата позиция и е на една зад втория Локомотив Москва и на шест зад лидера Зенит. 

Колкото до Арсенал Тула, тимът остава на деветото място със своите 19 точки. Това е само с една повече от Ахмат Грозни, който е последен в зоната на плейаутите след сезона, както и само с две над Тамбов, който пък е в зоната на директно изпадащите.