Тимът на Арсенал Тула победи като гост с минималното 1:0 Спартак Москва. Единственото попадение отбеляза Евгени Луценко в 16-ата минута. Българският национал Георги Костадинов записа 90 минути и беше един от най-добрите на терена за своя тим.

В 16-ата минута падна единственото попадение в срещата. Данийл Лесовой проби отляво и стигна до дъгата пред наказателното поле. Той подаде надясно към Кирил Комбаров, който без забавяне центрира в наказателното поле, а там на втора греда бе оставен напълно непокрит Евгени Луценко и той с глава прати топката безпроблемно, за да открие резултата.

Домакините се опитаха да стигнат поне до точката, след като контролираха изцяло двубоя след попадението и, въпреки че отправиха доста удари по посока на вратаря Игор Шамов, не успяха да стигнат до гола, който търсеха. За сметка на това с единствения си точен удар в мача, Арсенал стигна до гола и съответно до трите точки.

С тази победа тимът на Георги Костадинов се изкачи до 6-тата позиция с актив от 19 точки. Спартак са 9-ти с 18.

Урал на Николай Димитров пък загуби у дома с 1:2 от новака Оренбург. Гостите поведоха в 4-ата минута след гол на Жоел Фамайе, който беше изведен от Рикардо Алвеш, който пък с едно докосване копна топката и прехвърли защитата на Урал.

Самият Алвеш удвои в добавеното време на първата част след грешка на вратаря на домакините Ярослав Годжиюр. Алвеш стреля слабо по земя от границата на наказателното поле, но някакси Годжур позволи топката да мине между ръцете му и тя влезе във вратата за 0:2.

Домакините върнаха едно попадение в 64-ата минута чрез Ерик Бикфалви. Денис Кулаков центрира почти от аут-линията в наказателното поле, където Бикфалви с извиси над всички и заби топката в горната греда и след това влезе във вратата за 1:2.

Българският национал Николай Димитров беше титуляр, но беше заменен в 57-ата минута.

Урал остават 10-ти с 18 точки, докато Оренбург се изкачва до осмото място също с 18, но с по-добра голова разлика.