Арсенал Тула на българските национали Михаил Александров и Георги Костадинов постигна първи успех в руския шампионат през настоящата кампания. Тя дойде в домакнството на Ахмат Грозни с 3:1. 

От родните футболисти на терена се появи само Костадинов, който започна мача като резерва. Той влезе в 77-та минута на мястото на Сергей Ткачов, но не повлия на крайния резултат. Александров пък продължава да лекува контузия. 

Играчите на Арсенал показаха истинско геройство в този мач. Ахмат поведе в 39-та минута чрез Олег Иванов, а в 41-та домакините останаха и с човек по-малко заради изгонването на Кантемир Берхамов. 

Но с човек по-малко играчите на Арсенал нанизаха три гола след почивката. Лука Джорджевич изравни в 53-та минута, а четири по-късно стана и пълният обрат с гол на Зелихман Бакаев. Даниил Лесовой оформи крайното 3:1 в 95-та минута и подпечата успеха на тима си. 

С този актив тимът на българските национали има вече 4 точки от 3 мача, докато Ахмат е с една по-малко. И двата тима заемат позиции в средата на таблицата.