Българският национал Георги Костадинов направи силен официален дебют за Арсенал (Тула) в руското първенство, но тимът не успя да преодолее на старта Динамо (Москва) и трябваше да се задоволи с 0:0.

Костадинов се появи на терена в 58-ата минута на мястото на Кантемир Берхамов и се включи много силно. Коментаторът на мача няколко пъти отбеляза активната му и полезна игра, а треньорът Олег Кононов специално го поздрави след края на срещата.

Гостите от Динамо останаха с десет души още в 8-ата минута заради червения картон на Абдул Тете. Те обаче оцеляха в жегата в Тула и при натиска на домакините. Те бяха близо до победата, като няколко пъти проиграха чудесни възможности. Най-чистата ситуация за тях пропиля Горбатенко през второто полувреме.

Другият българин в отбора Михаил Александров започна като титуляр, но в 58-ата минута беше заменен от Даниил Лисовой. С тази промяна Кононов постави повече хора в средата на терена и в предни позиции, но въпреки това, нулевото равенство остана непроменено./БТА