Отборът на Колумбия подари без бой първото място в група „А“ на Копа Америка на домакините от САЩ. Колумбийците паднаха с 2:3 от вече отпадналия от надпреварата тим на Коста Рика и по този начин останаха на второто място, което обаче също им е достатъчно за продължаването напред.

Колумбийците бяха сигурни в това още преди двубоя с костариканците и затова селекционерът им Пекерман реши да направи 10 промени в титулярната единайсеторка.

От обичайните 11 на терена се появи като титуляр само Себастиян Перес, а през втората част в игра влязоха като смени Хамес, Кармона и Куадрадо.

Нелошият тим на Коста Рика обаче се възползва от подаръка и играчите му напуснаха турнира с високо вдигнати глави след победата с 3:2.

Бърза размяна на голове направи рано резултата 1:1, след като Венегас откри за Коста Рика във 2-ата минута, а Фабра изравни за Колумбия в 6-ата. Същият този Фабра си вкара автогол в 34-ата минута и Коста Рика се оттегли на почивка с аванс от 2:1.

Борхес в 58-ата покачи на 3:1 за Коста Рика, а Морено само фиксира крайното 2:3 с гола си за Колумбия в 73-ата минута.

Втора в класирането, Колумбия се класира напред с 6 точки и 6-4 голова разлика, докато третият Коста Рика отпада с 4 точки и 3-6.