Звездата на шампиона в НБА Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт призна, че любимият му футболист е Дидие Дрогба. Баскетболистът е в Йоханесбург и се наслаждава на атмосферата, която създава световното първенство. Брайънт обаче не крие, че симпатизира на националния отбор на Бразилия и се надява да изгледа на живо мач на „селесао”.

Коби е играл футбол, освен баскетбол, като дете в Италия, затова обича и този спорт. Звездата от НБА бе на мача между САЩ и Гана (1:2) вчера, а сега иска да посети изгледа и Бразилия – Чили, който е тази вечер от 21:30 часа българско време.

„Бразилците имат много силни индивидуални футболисти, но играят и като отбор. Затова е много приятно да ги наблюдаваш”, сподели Брайънт и добави: „Любимият ми футболист е Дидие Дрогба.”

„Гордея се с представянето на националния отбор на САЩ на шампионата. Имахме шансове в мача срещу Гана, но не успяхме да се възползваме от тях”, добави звездата.

„Като дете мечтаех да стана футболист. Представях си се в един момент като Ван Бастен, а в друг като Марадона или Баджо”, разкри още Коби Брайънт.