Джъстин Клуйверт обяви, че няма да подпише нов договор с Аякс и обвини своя роден клуб, че се опитва да го продаде на Тотнъм зад гърба му. Това е и причината за нежеланието му да остане в Амстердам.

Клуйверт има договор с Аякс до 2019-а, но вече привлече интереса на много европейски грандове, сред които и Манчестър Юнайтед.

"Няма да подновя договора си с Аякс. Твърде много се случи. Понижаващият се морал, липсата на доверие, опитът да ме продадат на Тотнъм без моето знание", обясни синът на легендата Патрик Клуйверт.

"Чух затова в последната минута. Това не говори за Аякс, а за хората в клуба. Те правят каквото си искат. Отново имам това усещане: правят каквото си искат."

"Планът ми беше да остана, но напоследък се случи много. Феновете мислят, че става въпрос само за пари, което не е така. Не ме интересуваха парите изобщо. Футболът е важен. Искам да се развивам."

Само че според местните медии Клуйверт е пожелал огромно увеличение на заплатата както и клауза за откупуване, по която той и агентът му Мино Райола да получат по 20% от бъдещата трансферна сума.