Игралият полуфинал в Шампионската лига тим на Рома изведнъж се превърна във фаворит за подписа на Джъстин Клуйверт от Аякс. Според медиите в Холандия „джалоросите” са с предимство пред останалите желаещи, които не са никак малко – Милан, Ювентус, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм и Челси.

Джъстин Клуйверт: Барселона е отборът на моите мечти

Не е тайна за никого, че бащата на 19-годишния талант – Патрик Клуйверт игра за Рома в цветната си кариера. Очевидно наследникът му е тръгнал по същия път, защото показва впечатляващи игри за амстердамския гранд, досущ като известния си родител.

Дотук през кампанията в Ередивизи Клуйверт-младши е допринесъл с 10 гола и 5 асистенции в 30 шампионатни срещи. Акциите му се котират много високо, тъй като той умее с еднакъв успех да играе и по двата фланга на атаката.

Райола: Желанието на Клуйверт е да остане в Аякс

Според холандския сайт VI.nl младокът действително мисли за преминаване в Серия А, макар че предложенията на английските грандове определено са по-щедри. Контрактът му с Ювентус изтича през юни 2019 година, а агентът му Мино Райола вече месеци наред протаква с преговорите за подновяване.