Целият свят говори за китайската елитна лига заради огромните пари, които се дават на звездите там и все повечето големи имена от футбола, които се озовават в най-многолюдната страна. И заради този наплив от световни звезди, шефовете на местния футбол ще вкарат странно и интересно правило. 

По този начин те ще целят да мотивират ръководителите на отборите да дават повече шансове на местните футболисти. И това ще стане чрез правилото, според което при равни точки в края на сезона, предимството ще е за този отбор, който има повече реализирани попадения от китайски играчи. 

Те имаха и друга, доста по-странна идея, която обаче вероятно няма да се реализира. Те искаха да въведат правило, според което всеки вкаран гол от китайски футболист, да се брои за два. Но това щеше да доведе до извращения в играта и не се е приело. 

Иначе световните звезди продължават да се избиват да ходят в Китай заради огромните пари там, като се очаква до затварянето на трансферния прозорец да има още водещи играчи на водещи отбори в Европа да акостират там.