Българският специалист Ясен Петров отново е единственият ни сънародник, който ще работи в най-бързо развиващото се и влагащо все повече средства първенство - китайското. Той застана начело на Бейжин Конжу, след като доскоро водеше Шъдзяджуан. 

По повод завръщането си в най-многолюдната страна, бившият треньор на Левски даде специално интервю за Спортно шоу Гонг, в което разкри как се чувства отново в голямата игра в Китай, както и какви са амбициите му. 

"Работата е добра, завръщам се на място, на което много добре познавам футбола. Завръщам се с моя екип там, жалко само, че Божидар Костадинов няма да е с мен. Но трима от нас се връщаме на място, което добре познаваме." 

"Отборът също ни е много добре познат, надяваме се отново да достигнем до нова приказка, ще направим всичко възможно, пък ще видим. Въпрос на време, шанс и такива неща", заяви Петров пред "Дарик" и разкри амбициите си. 

"На първо място амбицията ни е да играем добър футбол. На второ е да съберем още повече публика на стадиона, защото това не е сред най-посещаваните отбори, но се надявам да го променим." 

"Не искам да коментирам какво представлява тимът сега. Собствениците са амбициозни, имат и баскетболен състав. Имаме чужденци, но всичко е въпрос на развитие. Тепърва поемаме състава и ще работим", сподели още Петров и допълни какво е усещането да си част от голямата китайска лудница във футбола. 

"За мен и за моя екип е чест, че въобще сме част от тази китайска история. С Тевес и Оскар няма да имаме срещи, евентуално ако се паднем за Купата, но миналата и по-миналата година бяхме част от това голямо шоу." 

"Истината е, че ние сме може би единствените българи, които ще сме близо до всичко това, което се случва там и ще направим всичко възможно да докажем нашето българско име тук и ще се борим да отворим една пътека за още българи, които да могат да дойдат тук", сподели Петров и говори за вложенията в местния футбол. 

"Не е мит това, което се влага в Китай, това е абсолютна реалност. Тези хора са решили да прескачат етапи, да правят нещата по свой собствен начин. До къде ще стигнат, никой не знае, но е факт, че ние сме част от цялото това шоу", сподели специалистът и сподели възможно ли е да има още българско присъствие в Китай. 

"Не е невъзможно български футболист да е част от всичко това, всичко е въпрос на шанс и преговори. Аз мисля, че може да има българин в Китай, стига да го пожелае. имаме качествени футболисти, имаме имена, всичко е възможно", сподели Петров и накрая говори за Левски, на който беше начело преди години.  

"Искам само да пожелая успех на Левски, както и да кажа на всички хора, които подкрепят отбора, да го правят докрай. Може да е клише, но истинският левскар се проявява в трудния момент."

"Не искам да давам акъл и мнения, защото не съм вътре в клуба, защото знам колко е трудно на всеки един в отбора. не искам да създавам интриги, ще се радвам, ако Левски жъне успехи през тази година", завърши Ясен Петров.