Звездата на Бруклин Нетс Кевин Дюрант официално закупи част от акциите на футболния Филаделфия Юниън от Мейджър Лийг Сокър.

Американецът е придобил 5% от собствеността на клуба с опция за още 5 на по-късна дата.

Той се присъединява към компанията на Джеймс Хардън от Хюстън Рокетс, който е съсобственик на Хюстън Динамо и куотърбека на Сиатъл Сийхоукс Ръсел Уилсън, който пък притежава част от ценните книжа на Сиатъл Саундърс.

Сделката включва и партньорство с “Thirty Five Ventures”, организация, свързана с бизнес и филантропия, основана именно от Дюрант. Този аспект от споразумението ще наблегне върху рекламата на клуба по целия свят.

„Фен съм на спорта и виждайки колко бързо се разраства популярността на лигата, виждайки колко много нови привърженици се появяват в различни градове в страната и как франчайзовете влияят на бизнеса в съответните населени места и индивидуалността на хората, бе много интригуващо“, споделя той в интервю за ESPN.

Според Джей Шугърман, който е мажоритарен собственик на Филаделфия Юниън, клубът е оценен на 325 милиона долара. Това означава, че офанзивният играч е вложил минимум 16.25 милиона щатски долара. Шугърман очаква от него да използва опита си на и извън игрището, за да даде на отбора ценна перспектива как да расте като организация.

„Присъединяването на Кевин и щаба му ни дават нещо специално, нещо уникално. Той е шампион и спортна икона, но също така филантроп и комуникативна личност. Донася точно това, от което имаме нужда – този шампионски манталитет на полето, но и това влияние извън него“, казва мажоритарният собственик.

Самият Дюрант не е притеснен как ще съвместява двете отговорности.

„Те си партнират с “Thirty Five Ventures”, така че имаме пълен екип, а това е огромна част от нашето портфолио. Това ще допълни нещата, които правим, така че нямаме търпение да се заемем с този проект", признава звездата на Нетс.