Отборът на Катар се класира за четвъртфиналите на Купата на Азия, след като победи с 1:0 Ирак в среща, играна на стадион "Ал Нахиан" в Абу Даби. Двубоят започна по-добре за катарците, които можеха рано да открият резултата чрез Абдулкарим Хасан Фадлала, който уцели гредата в 5-та минута. Катар продължи да владее повече топката и в 18-та минута получи нов добър шанс да поведе, който обаче бе опропастен от Абудлазис Хатем.

Иракчаните постепенно се поокопитиха и след половин час игра решителна намеса на Саад Ал Шееб лиши тима от откриване на резултата. В добавеното време на първата част Фадлала отново нямаше късмет, след като за втори път ударът му срещна гредата на иракската врата.

През второто полувреме играта вървеше равностойно, когато Катар нанесе своя решаващ удар в мача. В 62-та минута Басам Хишам реализира, за да наруши нулевото равенство. В 68-та минута отново Фадлала получи отличен шанс да реши всичко с втори гол, но Ялал Хасан се намеси блестящо и предотврати ново попадение. Хатем също имаше изгодно положение, за да успокои катарците, но пропусна.

До края не паднаха нови голове и така Катар се класира за 1/4-финалите за Купата на Азия.

Там тимът ще срещне финалиста от миналото издание Южна Корея, който победи с 2:1 Бахрейн след продължения.

В другите четвъртфинални двойки съперници са Китай - Иран, Виетнам - Япония и ОАЕ - Австралия. /БГНЕС