Спортният шеф на ОАЕ Мохамед Калфан Ал-Ромаити вярва, че страната ще приветства идеята за съвместно домакинство с Катар на Световното първенство по футбол през 2022. Президентът на ФИФА Джани Инфантино вече изрази подкрепата си за увеличаване броя на на отборите на следващия Мондиал от 32 до 48 и спомена, че ако това се осъществи, съседни на Катар държави могат да приемат мачове от световните финали.

Въпреки това Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет обявиха дипломатически и търговски бойкот на Катар през юни 2017. Страните обвиняват катарците в подкрепянето на тероризма, което те категорично отричат. ,,Мисля, че правилният начин е да да разрешим проблема“, сподели Ромаити в интервю за Ройтерс във вторник.

,,Трябва да възвърнем взаимоотношенията си, да бъдем като братя – само тогава ще може да разрешим проблема. Ако това се случи, ОАЕ е готов да приеме мачове от Световното първенство, група или две, да кажем“, коментира още президентът на Спортните власти в ОАЕ. Ромаити е конкурент на Шейх Салман бин Ебрахим ал-Калифа за поста президент на Азиатската футболна конфедерация и заяви, че ако спечели ще подкрепи домакинството на Катар на Световното първенство през 2022. /БГНЕС