Бившият халф Манчестър Юнайтед Андрей Канчелскис, който сега е треньор на Навбахор, разкри интересни неща за ситуацията с коронавирус в Узбекистан пред руски медии.
 
„Броят на заразените хора в страната нараства с всеки изминал ден. Затова и бяха въведени глоби за излизане без маска и ръкавици - една заплата при първо нарушение, при повторно санкцията се удвоява. Засега карантината е до 20 април, но може и да се удължи.
 
Няма още решение кога ще се поднови първенството. Футболистите се опитват да поддържат форма с упражнения у дома. Чужденците пък са в клубната база, излизат само да се раздвижат с джитбол", разказа 51-годишният специалист.
 
Канчелскис, който е играл още Евертън, Фиорентина и Рейнджърс, следи с интерес първентсвото на Беларус, което е едно от четирите в света, което не е спряно заради пандемията от коронавирус.
 
"Седя вкъщи и гледам шампионата в Беларус. По-добре е от нищо. Знам всички мачове наизуст, които ги повтарят по телевизията. А Беларус е нещо ново. Затова наблюдавам срещите с интерес. За мен най-важно е, че са на живо, а не на запис. А има доста добри игри", добави бившият руски национал.