Четвърто поредно равенство 1:1 донесе мачът от група D в турнира за Купата на Африканските нации между Камерун и домакините Гвинея. Така все още всички четири тима имат шанс за следващата фаза, тъй като и Кот д'Ивоар, и Мали също са с по 2 точки след два мача.

Бенджамин Муканджо откри за „неукротимите лъвове“ в 13-ата минута, когато засече центриране от ъглов удар право в мрежата на Наби Ятара, който можеше да се намеси и по-добре.

Гвинейците не се предадоха и в 42-ата минута изравниха резултата чрез Ибрахима Траоре. Той получи топката с гръб към вратата, освободи се от пазача си и с шут в далечния ъгъл отбеляза за 1:1.

След паузата Камерун натисна сериозно, като в 64-ата минута Винсънт Абубакар направи непростим пропуск. Той догони центриране в наказателното поле и не можа да уцели празната врата.

В последната минута Стефан М'Биа можеше да донесе трите точки на Камерун, след като засече подаване с глава. Изстрелът му свари вратаря Ятара неподготвен, ала кълбото прелетя встрани и двата тима поделиха точките.