Новото попълнение на Орландо Сити – Рикардо Кака разкри, че преговорите, предхождащи трансфера, са се водили в течение на последните 2 години.

Бразилският футболист никога не е крил желанието си да вкуси от атмосферата в Мейджър Лийг Сокър и сега се възползва от клауза в контракта си с Милан, която му разрешаваше да прекрати споразумението едностранно, ако „росонерите“ не успеят да се класират за Шампионската лига.

Оказва се, че интересът от страна на американците датира чак от 2012 година, когато Кака е разговарял лично със собственика Флавио Аугусто да Силва и президентът Фил Роулинс.

„Те ми казаха каква е мечтата им – да получат отбори и да го развият в Америка“, обясни Кака. „Така че от 2012 година досега си говорехме доста, флиртувахме до деня, в който подписах своя договор. Щастлив съм. Това е една сбъдната мечта.“

„Разговарях и с други отбори преди две години. Имах възможност да отида в Ню Йорк. В крайна сметка мисля, че Бог ми е приготвил нещо специално в Орландо. Затова съм много развълнуван от този хубав проект“, завърши Кака.