Продължава страхотният поход на Кайсар под ръководството на Стойчо Младенов в първенството на Казахстан. Тимът от Къзълорда разгроми един от преките си конкуренти Тобол Костанай с 5:1 и излезе на второто място в класирането. 

Това беше четвърта поредна победа за водения от българския специалист отбор и той полека-лека започва да дава заявка, че ще изпълни целта си през този сезон - да играе в евротурнирите. За тази цел трябва да завърши в Топ 3. 

Тигран Барсехян откри за Кайсар в 8-та минута, а Куле Мбомбо в 38-та удвои. Точно преди почивката Асхат Тагиберген оформи класиката и интригата на практика приключи. Веднага след подновяването на играта Ника Квеквескири намали за Тобол на 1:3. 

В края на мача Кайсар оформи разгрома. Тигран Барсехян отбеляза втория си гол за 4:1 в 85-та минута, а в последната минута на продължението Шокан Абзалов оформи крайното 5:1. Така тимът на Младенов постигна разгромна победа и излезе на второто място. 

Кайсар има вече 20 точки, на пет зад лидера Астана, а дори и е с мач по-малко от доскорошния тим на Станимир Стоилов. Тобол също е с 20 точки и също е с мач по-малко, така че интригата в челото на класирането на Казахстан остава заплетена.