Нападателят на националния отбор на Украйна Андрей Воронин заяви, че е готов да се извини на селекционера Олег Блохин. Двамата влязоха в конфликт по време на квалификационния мач за Евро 2008 срещу Италия (1:2). След края на двубоя наставникът бе категоричен, че няма повече да повика футболиста на Ливърпул в състава. От своя страна играчът заяви, че обвиненията на Блохин са неоснователни.

Неприятният инцидент се случи през второто полувреме на мача, след като Италия вкара втория си гол.

„Блохин започна да ми вика, да ме обвинява във всякакви грехове. Разбирате ли, аз не съм момче на 15 години, за да ме унижават пред всички. Аз също се разгорещих и му наговорих много неща и съм готов да му се извиня за това”, заяви Андрей Воронин.

„Всичко можеше да се реши по друг начин. Очи в очи, както сме го правили и преди”, добави новото попълнение на Ливърпул.

Воронин разкри още, че не винаги е бил в добри отношения със селекционера: „Нашият конфликт не е от сега, а още от времето, в което Блохин оглави националния отбор. Постоянните шеги и подхвърляния по мой адрес не бяха много лесни за понасяне. За съжаление той оставя впечатление, че в отбора уважава само двама души – Шевченко и самия себе си.”

Нападателят добави, че е готов да се състезава винаги за Украйна, но добави, че едва ли ще бъде повикан в тима до края на квалификационния цикъл за Евро 2008.