Старши треньорът на националния отбор на Украйна Олег Блохин изгони от тима футболиста на Ливърпул Андрей Воронин. След поражението от Италия с 1:2, наставникът афектиран от загубата, обвини нападателя за втория гол, който бе отбелязан в тяхната врата. Освен това, след края на мача, Блохин заяви официално, че Воронин не е искал да тренира в дните преди важната евроквалификация.

„В последно време той изобщо не тренираше и има три килограма повече от необходимото. Пуснах го през второто полувреме, но не успя да съживи играта и да проличи, че е на терена. Воронин допусна гол в нашата врата и няма да позволя който и да е играч да ми говори с такъв тон. Е, ако иска да го прави, да отива при Рафаел Бенитес!” – изригна след края на мача наставникът на Украйна.

„Той няма да играе повече в националния. В отбора трябва да има дисциплина”, завърши Олег Блохин.

С изказването си треньорът визираше един от моментите по време на мача, когато между двамата избухна остра словесна престрелка до тъчлинията. След двубоя наставникът се извини на футболистите си за държанието си, но Воронин и до този момент не е направил това.

След загубата, отборът на Украйна отстъпи второто място в групата на Италия.