Избягалият от ЦСКА преди няколко години нападател Родриго Соуза твори чудеса в Бразилия. Таранът дори поиска място в националния отбор на страната петкратен световен шампион.

Соуза дойде в България през 2003 година заедно с Лео Лима. Двамата пристигнаха на „Армията” от Вашко да Гама, като бяха смятани за страхотни таланти. По-късно закупените за сериозна сума от Васил Божков бразилци напуснаха скандално ЦСКА. „Армейците” бяха осъдени от адвокатите на Вашко да Гама и платиха голяма неустойка на кариоките.

След мимолетния си престой в ЦСКА Соуза премина в португалския Маритимо. На следващата година нападателят се завърна в родината си. В Бразилия Соуза защитава цветовете последователно на Интернасионал, Гойас и Фламенго.

В интервю пред сайта „Глобо” плютият от „червените” фенове Соуза споделя, че е крайно време да получи шанс за изява в националния отбор, воден от Карлос Дунга. „Играя силно за Фламенго и искам да получа шанс за изява с екипа на Бразилия през 2008 година. Мечтая да съм деветката на „селесао”, изригна напусналият скандално ЦСКА нападател.

„Във форма съм и смятам да продължа да се доказвам. Вижте, Вагнер Лав играл е малко за Бразилия, но е страхотен футболист. Алфонсо изобщо не е впечатляващ, но е национал”, продължи Родриго Соуза, който в България се прочу с наднорменото си тегло и капризния си характер.

От началото на годината Родриго Соуза е реализирал 13 гола за Фламенго. Нападателят носи култовия в тима девети номер.

„Номер едно в света е Роналдо. Адриано е добра конкуренция, но моят номер девет е Роналдо”, каза още пред „Глобо” бившият „армеец”.

Родриго Соуза допълва, че е много доволен един от последните си голове, вкаран на митичния стадион „Маракана”.

Кариерата на Родриго Соуза в Бразилия не минава и без скандални случки. По време на мач срещу Гремио футболистът е изгонен заради удар без топка и пропуска следващите седем срещи на Фламенго. „Знам, че 2007 не е най-добрата в кариерата ми, но всичко случило се остава в миналото”, философства Родриго Соуза.