Хартс спечели с 2:1 срещу Селтик и се класира за финала в турнира за Купата на Шотландия, където ще се изправи срещу градския съперник Хибърниан за огромна радост на феновете на двата тима от столицата Единбург.

Пред близо 37 000 зрители на стадион Хемпдън Парк в Глазгоу гол в добавеното време от дузпа на резервата Крейг Бийти осигури драматичния успех в полза на сърцата. Секунди преди това топката се удари в ръката на Джо Ледли, който спря непозволено удар на Мариус Залиукас и главният съдия Юън Норис отсъди най-тежкото наказание във футбола.

В началото на втората част на полуфиналния двубой Руди Скацел откри резултата в полза на столичани, завършвайки бърза контраатака. В 87-ата минута Гари Хупър изравни с глава за детелините след съмнително положение за засада.

Селтик, който е шампион на страната за 2012 година, загуби с 0:1 от Килмарнък на финала за Купата на Лигата в последната си поява на Хемпдън Парк и сега отново загуби, въпреки че на практика бе домакин на двубоя, който се игра в Глазгоу.

Мениджърът на зелено-белите Нийл Ленън имаше множество претенции към съдийството след края на двубоя и дори навлезе на терена, за да говори с арбитрите на срещата.

На финала в турнира за Купата на Футболната асоциация на Шотландия Хартс ще се изправи срещу своя голям съперник от Единбург - Хибърниън. Вчера Хибс спечели драматично с 2:1 срещу Абърдийн.