Предстоящата контрола между Испания и Хаити може да се окаже с особена стойност за вратаря на „Ла Фурия“ Икер Касияс. В нея може да се състои дългоочакваното завръщане на стража на терена. Както е известно, Сан Икер получи фрактура на ръка по време на двубоя за Купата на Краля между неговия Реал Мадрид и Валенсия на 24 януари тази година и от тогава мина дълъг път на възстановяване. Освен това, пазителят на „бялата врата“ се конфронтира и с доскорошния си наставник при „кралете“ Жозе Моуриньо, а това му коства позицията на терена.

Националният селекционер на Испания Висенте дел Боске отговори уклончиво на въпрос възможно ли е Касияс да се появи в игра, като заяви: „Ние всички в националния отбор подкрепяме Икер. Той е наш играч, един от най-добрите. Ние го ценим и уважаваме“.

Проверката между тимовете на Испания и Хаити ще се състои в Маями на стадион „Сън Лайф Стейдиъм“ и е с начален час 23. След края на срещата европейските и световни шампиони ще се отправят към Ню Йорк. Там на 11-и юни ще изиграят последната си контрола преди Купата на Конфедерациите срещу Ирландия.