Стана ясно къде ще се проведе битката, към която е приковал погледи половината свят. Непримиримите аржентински съперници Ривър Плейт и Бока Хуниорс ще се изправят един срещу друг във втория финал за Копа Либертадорес в столицата на Катар - Доха. 

Новината все още не е обявена официално от южноамериканската конфедерация КОНМЕБОЛ, но се очаква това да стане факт до края на днешния ден. До информацията обаче се добра вестник "Сън" чрез свои източници от арабската държава. 

Ясно е още, че и двубоят ще се проведе в събота, 8 декември. Това означава, че Ривър Плейт няма да бъде наказан със служебна загуба за поведението на феновете си преди реванша с Бока, когато те замерях рейса на съперника с камъни, изпочупиха стъклата му и раниха футболисти. 

Преместването на двубоя в Катар означава, че той ще се играе на 13 306 километра от Буенос Айрес, който е роден град и за двата тима. Това обаче едва ли ще попречи на лудите по футбола аржентински фенове да присъстват на него. 

Иначе вторият финал за Копа Либертадорес ще се играе на "Халифа Интернешънъл Стейдиъм", който е с капацитет от 40 хил. места и ще приеме някои от мачовете на Световното първенство в Катар след четири години.