Още два от полуфиналистите за Купата на Русия вече са ясни. Това са ЦСКА Москва и Краснодар, които последваха фаворита Зенит в предпоследната фаза на престижната надпревара. 

"Армейците" се справиха с борещия се за оцеляване в първенството Уфа. Те надделяха с 2:0, но имаха доста главоболия, преди да се докопат до успеха. Първото полувреме завърши без гол.

Първият такъв дойде в 58-та минута, като точен беше Роман Широков и това отне от напрежението в състава от столицата. Вторият гол, който съвсем уби интригата, падна в 75-та минута и беше дело на Ахмед Муса, който подпечата класирането на тима си напред. 

Доста по-завързан беше вторият мач от програмата във вторник. В него Краснодар имаше нужда от продължения, за да преодолее коравия Терек Грозни на свой терен. Все пак победата дойде в самия край на добавеното време. 

Тогава точен беше Тобиас Гранквист, като шведът се разписа в 116-та минута и класира отбора си напред. Последният мач от тази фаза е с българско участие. В него ще се срещнат Динамо Москва и Амкар Перм.