Континенталният шампионат на Азия вече е пред заключителния си етап. Вече е ясен финалът на надпреварата, който ще се състои на 31 януари, а в него ще се изправят един срещу друг домакините от Австралия и Южна Корея. 

Днес "кенгурата" стигнаха до директния спор за титлата след победа във втория полуфинал на турнира срещу Обединените арабски емирства. Австралийците победиха с 2:0 с два ранни гола. 

Всичко в този мач на практика приключи още до 14-та минута. До тогава се разписаха защитниците Трент Сейнсбъри и Джейсън Дейвидсън. Първото попадение падна още в третата минута на двубоя. 

Тогава след един корнер изглеждаше, че топката е насочена към известния с марковите си изпълнения с глава Тим Кейхил. Капитанът обаче пропусна топката, за да може Сейнсбъри мощно да я засее в мрежата за 1:0. 

Само десет минути след това всичко в мача приключи. След пас на Масимо Луонго топката стигна до Дейвидсън около точката на дузпата и той с прецизен изстрел направи резултата 2:0 и всичко вече беше ясно. 

Така Австралия се добра до финала на домашната надпревара, а за втори пореден път стига до този етап на Купата на Азия. Преди четири години "кенгурата" паднаха от Япония, а сега ще спорят за трофея с Южна Корея. 

Двата тима вече се срещнаха в груповата фаза на турнира, като корейците победиха с 1:0. Интересното е, че досега те не са допуснали гол в цялата надпревара и затова битката за титлата се очертава повече от интересна.