Изминалият кръг в първенството на Казахстан се оказа изключително тежък за българските треньори там. След като водените от Станимир Стоилов и Стойчо Младенов Астана и Атирау загубиха битките си, сега Димитър Димитров-Херо и неговият Иртиш претърпяха поражение от Ордабашъ. 

Мачът се игра в Павлодар, като гостите надделяха с 2:1. Така те затрудниха в максимална степен положението в класирането за отбора на Херо и мястото му в евротурнирите през следващия сезон по никакъв начин не може да се смята за сигурно няколко кръга преди края на сезона. 

Ордабашъ нанесе своя удар в последните минути на първата част. Героят за гостите беше узбекистанският национал Александър Гейнрикх, който наниза и двете попадения. Първото от тях беше в 42-та минута, а второто в третата минута на продължението на първата част, с което до голяма степен двубоят беше предрешен. 

В 71-та минута Роман Муртазайев успя да намали резултата за Иртиш до 1:2, но натискът в края на двубоя не даде резултат и в крайна сметка Херо и компания претърпяха деветата си загуба от началото на сезона. 

Това все още ги оставя в зоната за място в Лига Европа с 41 точки, но са само на една пред днешния си съперник и пред Окжетпес, който обаче е и с два мача по-малко и това може да повлияе негативно на шансовете на Иртиш да се класира за евротурнирите през следващия сезон.