Макар и без огромната си звезда Един Джеко, националният отбор на Босна и Херцеговина записа победа на турнира Кирин Къп. Балканците победиха след изпълнение на дузпи състава на Дания и ще спорят на финала на надпреварата. 

В редовното време този мач завърши наравно 2:2, та всичко трябваше да се реши с изпълнения от 11-те метра. При тях датчаните изпуснаха два пъти, докато босненците само веднъж и се поздравиха с крайния успех в тази битка. 

А тя започна кошмарно за тях. Още до почивката "червеният динамит" водеше с 2:0 след хубави попадения на Симон Кяер в 22-та и Виктор Фишер в 42-та минути. При този резултат дойде и почивката. 

Но след нея Босна беше преобразен състав. Милан Джурич намали в 52-та минута и въпреки че Огнйен Вранйеш беше изгонен в 70-та, балканците не се отказаха. Това им се отплати с втори гол, дело отново на Джурич в 83-та минута. 

В крайна сметка всичко трябваше да се реши от дузпите. Босненците изпуснаха първото изпълнение, но после до края бяха безпощадни от 11-те метра. За датчаните Яник Вестергаард изпусна втората, а Андреас Кристенсен пропиля третата и това се оказа фатално за изхода на мача за "червения динамит". 

Един от тези два отбора ще е следващият съперник на България на турнира. Ако победим Япония, ще играем с Босна на финала. Ако не успеем да преодолеем домакините, ще спорим с Дания за третото място.