Ръководеният от Ивайло Петев хърватски шампион Динамо Загреб завърши по най-минорния възможен начин участието си в Шампионската лига и в Европа като цяло този сезон. "Модрите" записаха шеста загуба от шест мача в групата си в турнира на богатите и не отбелязаха нито един гол. 

След поражението от Ювентус с 0:2 показателите на хърватите са голова разлика от 0:15, 0 точки и страдание, изразено по страниците на пресата в страната. "Черна статистика на Динамо, от която наистина боли", пише "Ютарни лист" и изброява антирекордите на отбора. 

А именно - с това "постижение" от нула точки, хърватският гранд става единственият отбор в историята на Шампионската лига, който не е печелил актив в два различни сезона. 

Освен това е единственият тим от 80 участника в груповата фаза и на Шампионската лига, и на Лига Европа този сезон, който не успява да отбележи нито едно попадение в противниковите мрежи. 

Динамо става и едва третият отбор в цялата история на груповата фаза на Турнира на богатите, който не успява да отбележи гол в шестте си мача. Другите са Депортиво Ла Коруня в сезон 2004/2005 и Макаби Хайфа през 2009/2010. 

В момента има и няколко негативни серии за "модрите", които продължават. Едната от тях е за най-много поредни поражения в турнира. Това от Ювентус беше 11-тото, като само Андерлехт има повече поредни - 12. Но пък за Динамо това е втора такава серия, като предишната беше преди пет години. 

Другата подобна серия е за най-много поредни мача без победа за отбора в групите на Шампионската лига, като там "рекордът" е доста по-далеч. Лидер е Стяуа с 23 поредни мача без успех. Всички тези ужасяващи цифри на "модрите" накараха хърватските медии да засипят отбора с критики и да са в крайно минорно настроение след края на участието му в Шампионската лига.