Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов беше отличен от наставника на клубния си тим Спартак Москва - Олег Кононов. Това стана след победата над Анжи Махачкала с 3:0 като гост в последния кръг от есенния полусезон на първенството на Русия. 

Попето започна този мач като титуляр, преди да бъде сменен четвърт час преди края. Но според Кононов, той се е представил на много високо ниво и е помогнал много с нестандартните си изяви в предни позиции за положителния изход на двубоя. 

"Попов игра много добре. За него, както и за целия отбор, първите минути на мача бяха много нервни, играта беше плод на емоцията. Когато играчите се успокоиха, Попов започна да комбинира много повече. Той не игра на типичната си позиция, но това беше заради факта, че играх с двама нападатели, а на неговото място беше Луис Адриано", сподели Кононов. 

Това е последният мач за "спартаковци", но само на вътрешния фронт. На 13 декември на тях им предстои решителна битка с Виляреал в Лига Европа и ако победят, имат всички шансове да продължат напред в турнира. След това отборът излиза в над двумесечна пауза.