Бившите играчи на ЦСКА и Литекс Мурад Хидиуед и Тиаго Силва пожелаха късмет и на двата тима преди дербито между „червени” и „оранжеви”. Двамата осъществиха конферентна връзка в ефира на Дарик радио, за да си спомнят за времената прекарани в София. Играчите не се бяха чували, откакто са се разделили, а като причина за това Хидиуед шеговито изтъкна: „Нали знаете, че Тиаго все няма пари!”

Мурад Хидиуед: „Първо, пожелавам успех и на двата отбора, защото бях част от тях. Играл съм и с двата тима, при това и със Стойчо Младенов, и с Миодраг Йешич. Така че няма какво да казвам, освен да пожелая успех, но в крайна сметка най-важното е публиката да остане доволна от мача. Не мога да кажа точен резултат, но колкото повече голове, толкова по-добре. 2:2 или 3:3 - нещо такова.”

Тиаго Силва: „В ЦСКА имах много добър контакт и с двамата треньори и пожелавам успех и на двата тима. Наставниците и на Литекс, и на ЦСКА са много добри. „Армейците” ще имат предимството, защото са домакини, а ние знаем много добре какво е да се играе пред собствена публика. Въпреки че едва ли ще мога да гледам мача, ще се радвам ако има много голове, за да може феновете да се приберат след това щастливи.”

Мурад Хидиуед: „Аз бях 4 години в Ловеч. В началото ми беше трудно, защото не можех да общувам с хората, но след това всичко се промени. След това прекарах една чудесна година в ЦСКА. Няма как да забравя публиката на този отбор. Още подържам контакти с хора от България. Не мога да забравя за загубените 7 точки, защото това беше грешка. Не мога да забравя това, трудно ми е да коментирам. Това е футболът.”

Тиаго Силва: „За Литекс мога да кажа, че имах много трудности в адаптацията, но аз мога само да благодаря на Гриша и Литекс за позитивните моменти, които са ми дали.”

И двамата футболисти споделиха кои са били първите им думи, научени на български език. Тиаго Силва е казал първо „боли”, докато Хидиед затвърди мнението, че псувните са най-лесни за научаване.

Мурад Хидиуед: „Пак би ми било приятно да играя в България. Особено като се чувам с хора от вашата страна. Понякога ми се иска да дойда, но друг път, като видя какво се случва в България предпочитам да не идвам. Това което гледах по телевизията - за джобовете на играчите на „червените”, изобщо не ми стана приятно.”

Тиаго Силва: „Нямам нищо против жените да влизат в съблекалнята. Но журналистките трябва да знаят, как да разделят нещата между това да ни виждат голи и да правят интервю. Мечтая да живея в България някой ден, ако не толкова да играя футбол, то поне след това да живея в България. Липсват ми много шопската салата и пържолата.”