Треньорът на националния отбор на Русия Гуус Хидинк изрази свето задоволство и похвали своите играчи след победата с 2:1 над Англия.

„Горди сме с това, което постигнахме. През първата част не успяхме да реализираме, а англичаните имаха един шанс, от който успяха да се възползват. Затова и през цялото останало време се опитахме да ги затрудним, а съперникът се отбраняваше както може”, бяха първите думи на холандеца след победата.

„Гордея се с момчетата, това е отбор, който твори, а днес това творчество се отъждестви с ефективност. Имаме още две срещи, а мачът в Израел ще е много труден”, добави Хидинк.

„Русия има много млад отбор, а футболистите нямат много голям опит. За сметка на това момчетата успяха да изпълнят всичките ми препоръки. Безусловно, парите също са много важни, виждате, че в Англия младите играчи се подготвят много добре”, каза още треньорът на Русия.

Малко след това в залата за пресконференции се появи и наставникът на Англия, който бе категоричен, че няма да говори пред руските журналисти, а ще отговаря само на въпроси на техните колеги англичани. Освен това Стив МакЛарън се отказа и от правото си на преводач.