Националът Николай Димитров изигра почти цял мач за своя Урал в гостуването на гранда Зенит. Той обаче не успя да помогне да бъде избегнато поражението с 1:2 от гранда в Санкт Петербург. 

Хичо започна като титуляр и остана на терена до 81-та минута, когато беше сменен от арменския национал Едгар Манучарян. В момента на тази смяна крайният резултат вече беше оформен. 

Иначе мачът в Санкт Петербург започна перфектно за гостите от Екатеринбург. Те поведоха още в 6-та минута, когато Емануел Мамана от състава на домакините си вкара автогол след едно центриране от пряк свободен удар. 

Но пък Зенит изравни също чрез автогол. Това се случи в 31-та минута, когато Игор Портнягин също наниза топката в собствената си мрежа при едно центриране и резултатът стана 1:1 във въпросния момент. 

Последва мощен натиск на "питерци", който в крайна сметка се увенча с успех. В 77-та минута Александър Кокорин отбеляза попадението за 2:1, което се оказа и крайният резултат в мача. Четири минути след това Хичо беше сменен. 

След тази развръзка Зенит запази втората си позиция с 36 точки и няма как да настигне лидера Локомотив Москва преди зимната пауза. Урал пък записа трета поредна загуба и засега остава осми с 24 точки.